Uitkomsten verduurzamingsslag al zichtbaar in Eindhoven

Uit onderzoek van Watson+Holmes en MVGM is gebleken dat circa 90% van de 2.388 woningen in beheer door MVGM, een energielabel A of beter heeft in het derde kwartaal van 2022. Dit is een zeer sterke verbetering ten opzichte van voorgaande kwartalen. Deze uitkomst was voldoende reden voor Watson+Holmes de samenstelling van het lokale huurhuizenaanbod in Eindhoven te bekijken.

De data laat zien dat de verduurzaming in Eindhoven vooral bewerkstelligd is door renovatie van bestaande woningen. Het aandeel woningen met een bouwjaar na 2010 blijft al enkele jaren relatief stabiel.

Dit betekent echter niet dat er geen dynamiek in de lokale huurhuizenmarkt zit. De huurwoningen in Eindhoven hebben namelijk vaker dan gemiddeld wat minder langdurende contracten. De gemiddelde looptijd van een huurcontract is in Eindhoven met 4,7 jaar korter dan het Nederlandse gemiddelde van 4,8 jaar. Het grote aandeel expats in de lokale markt (volgens het CBS is Eindhoven een zeer populaire stad onder expats) kan hiervoor een verklaring zijn. Dit verklaart ook het grotere aandeel woningen in de duurdere segmenten, aangezien expats vaak een hoger budget hebben. De contractduur per m2 is in Eindhoven gemiddeld lager dan in Nederland. Verder blijkt dat verhuurde woningen in Eindhoven vaak groter zijn dan gemiddeld in Nederland.    🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.