De Haagsche huurmarkt – Lang zittende huurders, maar ook stijgende populariteit

In het kader van ons maandelijks onderzoek naar de betaalbaarheid (één van de belangrijkste pijlers) in de huursector, heeft de afdeling research- en data-analyse van Watson+Holmes ditmaal de huurwoningmarkt van Den Haag onderzocht en geanalyseerd.

De thuisstad van Watson+Holmes wordt steeds populairder. Volgens het leefbaarheidsonderzoek van ECA International staat Den Haag tegenwoordig zelfs op plaats 3 van de meest leefbare steden in Europa en is het de meest leefbare grote stad van Nederland. Deze populariteit heeft natuurlijk impact op de lokale huurmarkt, maar hoe is deze eigenlijk gestructureerd?

Onze data laat zien dat Den Haag een zeer belangrijke stad is voor vastgoedbeheerders in Nederland. Ruim 6.600 objecten zijn te vinden in Den Haag, waarvan het grootste deel bestaat uit appartementen. Deze objecten wisselen relatief weinig van huurder, aangezien Den Haag een zeer hoge gemiddelde looptijdduur van huurcontracten heeft.

De gemiddelde looptijd van een huurcontract in Den Haag is ruim 6,9 jaar ten opzichte van 4,9 jaar in Nederland. Veel van de objecten hebben een relatief hoge huurprijs. Dit is vooral zichtbaar bij woonhuizen, waarvan de contracthuur hoger ligt dan gemiddeld in Nederland, daarentegen zijn appartementen gemiddeld juist iets goedkoper in Den Haag

We zien dat het huurprijsniveau in de stad ondertussen verder stijgt. Bij nieuwe verhuringen ligt de gemiddelde huurprijs iets hoger dan het Nederlandse gemiddelde en dit verschil neemt ook steeds verder toe. In het vierde kwartaal van 2022 lag het Haagse huurprijsniveau bij nieuwe verhuringen circa 5 tot 10% hoger dan gemiddeld in Nederland.

Benieuwd naar de analyse? Vul onderstaande gegevens in en ontvang ons factsheet in de mail:



    🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.