Gouda – Tevreden huurders, steeds populairder ten opzichte van andere steden in de regio

In het kader van ons maandelijks onderzoek naar de betaalbaarheid (één van de belangrijkste pijlers) en de gemiddelde looptijd van contracten in de huursector, heeft de afdeling research- en data-analyse van Watson+Holmes ditmaal de huurwoningmarkt van Gouda onderzocht en geanalyseerd.

Gouda heeft een lange geschiedenis en met ruim 75.000 inwoners vervult Gouda een belangrijke rol in de oostelijke Randstad. Professionele vastgoedbeheerders zijn ook actief op de huurmarkt van Gouda. We onderscheiden in totaal 983 objecten, waarvan het grootste deel bestaat uit meergezinswoningen. De huren zijn gemiddeld gezien lager dan in de rest van Nederland, wat voornamelijk te danken is aan het grote aandeel van sociale huurwoningen. Hiernaast is de gemiddelde looptijd van huurcontracten in Gouda een stuk langer dan normaliter in Nederland met ruim 8,5 jaar ten opzichte van 5 jaar gemiddeld in Nederland. Dit beeld schetst dat huurders in Gouda tevreden zijn met hun woning en minder vaak verhuizen.

Ofschoon de huren in Gouda nog laag zijn, wordt de stad wel steeds populairder. Kijkend naar hoe de stad presteert ten opzichte van de overige steden in de regio (Woerden, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer) is zichtbaar dat de markthuren in Gouda gemiddeld gezien hoger liggen. Daarnaast neemt de voorsprong van Gouda ook toe. Zo werd er in Gouda in 2023 gemiddeld 40% meer betaald voor een eengezinswoning, vergeleken met omringende steden.

Benieuwd naar de analyse? Vul onderstaande gegevens in en ontvang ons factsheet in de mail:



    🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.