Huurmarkt Den Bosch – Fijn wonen in de Moerasdraak

In het kader van ons maandelijks onderzoek naar de betaalbaarheid (één van de belangrijkste pijlers) en de gemiddelde looptijd van contracten in de huursector, heeft de afdeling research- en data-analyse van Watson+Holmes ditmaal de huurwoningmarkt van Den Bosch onderzocht en geanalyseerd.

Den Bosch heeft een rijke en lange geschiedenis die teruggaat tot het verkrijgen van stadsrechten in 1196. Door de eeuwen heen heeft de stad verschillende rollen vervuld, eerst als vestingstad en later als cultuurstad en speelt ze al eeuwenlang een belangrijke rol in Nederland. Den Bosch is bovendien een stad die blijft groeien. Het aantal inwoners is in de loop van der tijden toegenomen van ongeveer 14.000 in de 13e eeuw naar bijna 160.000 vandaag de dag. Deze groei heeft ook geleid tot de ontwikkeling van een actieve private huurmarkt.

Hoe ziet de lokale markt eruit?

In Den Bosch beheren professionele vastgoedbeheerders in totaal 1.167 objecten binnen de gemeente. Hiervan is ongeveer 63,2% meergezinswoningen, wat aanzienlijk lager is dan het landelijke gemiddelde. De huurwoningen in Den Bosch zijn gemiddeld ook groter dan elders in Nederland; een eengezinswoning heeft een gemiddelde oppervlakte van 118,6 m², terwijl een meergezinswoning gemiddeld 87,3 m² meet. Hierdoor hebben huurders in Den Bosch meer woonruimte dan gemiddeld in Nederland. De huurprijzen liggen ook lager, wat resulteert in een relatief lage mutatiegraad: elk jaar komt ongeveer 3,2% van het totaal aantal woningen onder beheer vrij voor nieuwe huurders.

Benieuwd naar de analyse? Vul onderstaande gegevens in en ontvang ons factsheet in de mail:



    🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.