Breda – steeds duurzamer wonen in de ‘parel van het zuiden’

Breda – steeds duurzamer wonen in de ‘parel van het zuiden’

Nassaustad, Oranjestad, Bourgondisch Breda, Kielegat, de parel van het zuiden. De stad Breda heeft vele bijnamen. De oude garnizoens- en vestingstad in het zuiden van Nederland is al vele eeuwenlang één van de belangrijkste steden in Noord-Brabant en heeft met haar ruim 180.000 inwoners een levendige huurmarkt. Professionele vastgoedbeheerders spelen een belangrijke rol op deze markt, maar wat zijn de kenmerken van het vastgoed wat onder hun beheer valt in Breda?

Ruim 1.730 objecten vallen binnen Breda onder het beheer van professionele vastgoedbeheerders, hiervan zijn ongeveer 69% meergezinswoningen. De rest zijn eengezinswoningen. Dit is net wat meer dan gemiddeld voor Nederland. De objecten vallen veelal binnen de prijsklasse van de hogere middenhuur, 50% van het vastgoed heeft namelijk een huur tussen de €1.000,- en €1.250,- per maand. Hierdoor is de huur per vierkante meter ook net wat hoger dan gemiddeld voor Nederland. De stad is ook populairder dan de rest van Nederland. In 2023 lag het huurprijsniveau 32,5% hoger dan in 2018. In Nederland is gedurende dezelfde tijd het huurprijsniveau gestegen met 18,3%.

De voorraad vastgoed onder beheer wordt snel vernieuwd. Waar in 2020 ongeveer 22% van de objecten een bouwjaar van na 2010 had was dit in 2023 bij 29% van de objecten zo. Hierdoor wonen de huurders in Breda steeds duurzamer.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.