Helmond – Lang zittende huurders aan de rand van de Brainport Eindhoven

15 duizend, dat is het aantal woningen dat er volgens de plannen bijgebouwd moeten worden in Helmond tot 2040. De stad met ongeveer 90 duizend inwoners ligt aan de rand van Brainport Eindhoven, waardoor het bevolkingsaantal hard groeit. Al deze nieuwe inwoners hebben een huis nodig. Deze groei is ook zichtbaar op de huurwoningmarkt beheerd door professionele vastgoedbeheerders.

Alhoewel Helmond een kleine stad is qua aantal objecten die worden beheerd door professionele vastgoedbeheerders, lijkt de voorraad wel steeds groter en nieuwer te worden. Waar in 2021 maar 10% van de voorraad na 2010 was gebouwd, was dit in 2024 gegroeid naar 17%. Ondanks deze vernieuwing van de voorraad ligt het huurprijsniveau in Helmond nog relatief laag ten opzichte van het gemiddelde in Nederland. Helmondse huurders wonen ook al lang in hun woning. Gemiddeld is de looptijd van een huurcontract 7,6 jaar. Dit is Nederland gemiddeld 5,3 jaar.

De huurprijs voor nieuwe huurders in Helmond stijgt wel harder dan gemiddeld in Nederland in de stad Helmond. Het eind van het eerste kwartaal van 2024 lag deze namelijk ongeveer 49% hoger dan in 2018. De stijging in de rest van Nederland bedroeg gedurende dezelfde tijdsperiode circa 40%.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.