Utrecht – Veel appartementen, duurzame woningen

De stad Utrecht kent in totaal 3.913 woningen beheerd door MVGM. Hiermee is het één van de steden met het hoogste aantal woningen in beheer. Voldoende reden voor Watson+Holmes om naar de samenstelling van het lokale huurhuizenaanbod te kijken.

Uit de data blijkt dat Utrecht een stad is met veel appartementen, veel vrijesectorhuur en veel relatief nieuwe woningen. De stad heeft een zeer duurzaam woningbestand beheerd door MVGM, 77,3% van de woningen heeft een energielabel A of beter. Dit komt doordat veel woningen later gebouwd zijn dan 2010. Hiermee is de woningvoorraad jonger dan gemiddeld in Nederland. Daarnaast zijn naar verhouding een groot deel van de huurwoningen binnen MVGM vrijesectorwoningen. Ruim 76% heeft een huurprijs hoger dan €1000,- per maand. Deze hogere huurprijs schrikt huurders echter niet af. Een groter wordend deel van de huurcontracten heeft een looptijd langer dan 5 jaar.

Voor mensen die toch wat meer woonoppervlak en lagere prijzen zoeken in omgeving Utrecht, blijft Amersfoort een optie. Hier zijn huurwoningen, beheerd door MVGM, goedkoper en flink wat groter dan in Utrecht. 

Benieuwd naar de uitkomsten, download onze factsheet!    🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.